Ko daš, vedno tudi dobiš, kajne?

Kategorija
Deli

Kje v Izoli starim predmetom vdahnemo novo življenje?

IZOLANI PRAVIMO: »Pri nas uporabnih stvari ne mečemo v smeti, ampak jim dovolimo, da svoj dom najdejo drugje – pri nekom, ki jih potrebuje oz. nekom, ki si jih želi.« Poleg ločevanja odpadkov, za kar v Izoli skrbimo že dolgo, si prizadevamo tudi za to, da stvari, ki se morda nam zdijo neuporabne in bi jih radi zavrgli oz. se jih znebili, podarimo naprej. Tudi na tak način spreminjamo pogled na noro potrošništvo, saj je včasih izbrati staro celo boljše kot novo, kajne?

Mojca in Klemen se tega načela že držita; morali smo ju le podučiti, da je to mogoče tudi v Izoli. Kako sta se znašla? Odkrijte v spodnjem videu:

P. S. Original Mefov CD vas verjetno v CUPu ne bo čakal, lahko pa Mefa zaprosite, da vam ga proda, če ga kje srečate … Mali namig: sprehodite se mimo »špine« na Ljubljanski ulici, kjer se Izolani radi družimo ob večerih. Kje to je? Kmalu v novem videu.

NASVETI IZOLANOV: Kam s stvarmi, da ne gredo v smeti?

CUP – center uporabnih predmetov

Mala prodajalnica v centru mesta deluje po principu izmenjave: nekaj daš, da nekaj dobiš. Ponovna uporaba je namreč eden izmed najpomembnejših korakov na poti zmanjševanja odpadkov, obenem pa pomembno prispeva tudi k socialni vključenosti finančno šibkejših oseb. Prepričani smo, da v trgovinici najdete tudi kakšen krasen spominek na Izolo. CUP lahko obiščete na temle naslovu.

Zabojniki za oblačila

Ste peš in se domov želite vrniti lažji? Brisače ali debele puloverje lahko zavržete v enega od zabojnikov za odrabljena oblačila. Teh v mestu in na podeželju naštejemo kar 10.

Že kar nekaj časa brskate po naši spletni strani, kajne? Že koga tišči na WC? Vemo, kje ga v Izoli najdemo? Hitro na novo zgodbo!

Kategorija
Deli
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov