Kaj početi v Izoli?

Kategorija
Deli

Izola, ki ji radi pravimo kraljestvo ribe, saj se v mestu še danes čuti močna ribiška tradicija, za marsikaterega obiskovalca predstavlja prvi stik z Mediteranom. Poleg čudovitih plaž vas bo Izola razvajala z izvrstno, predvsem morsko, kulinariko, ki svoje niti plete tako med dogodke kot tudi med raznolika doživetja. In kaj početi v tem malem mestecu, ki je zraslo na otoku? Nekaj nasvetov vas čaka v spodnjem prispevku.  

Okusite istrsko kulinariko

Ko odkrivate izolske ulice, vas vonj po morski hrani spremlja na vsakem koraku.Lepo pa diši tudi na izolskem podeželju. Ko pridete v Izolo, je obisk katere od lokalnih gostiln in restavracij skorajda nuja. Zelo smo ponosni tudi na dve z Michelinovim priznanjem nagrajeni restavraciji. Pred prihodom preverite, če ravno v tem času poteka tudi katera od kulinaričnih akcij. Še bolje pa je, da svoj obisk planirate v času, ko se v Izoli družimo na Pomolu okusov –  »street food« dogodku, kjer lahko na enem mestu preizkusite najboljše iz naše Istre.

Rezervirajte izolska doživetja

Bi radi Izolo doživeli na poseben način? Odkrijte izolska doživetja in čim prej rezervirate svojega! Ponujamo raznolike pustolovščine: od zabave na vodi ali na kolesu, do odkrivanja mestnega jedra, kulinaričnega razvajanja … Aktivni, radovedneži, gurmani, pa tudi družine; prav za vsakega se bo našlo kaj zabavnega. V nadaljevanju predstavljamo jagodni izbor TOP 5 izolskih doživetij:

1.     Pozabljena izolska skrivnost, zabavno interaktivno odkrivanje mestnega jedra 

2.     Rimski okusi pod zvezdami, kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji arheološkega parka 

3.     Jadranje ob sončnem zahodu, posebno odkrivanje slovenske obale z jadrnico 

4.     Z vesli nad izzive, aktivna veslaška preizkušnja

5.     Kolesarsko doživetje po izolskem podeželju, voden izlet s kolesi in odkrivanje vasic podeželja 

 

NOVO ZELENO DOŽIVETJE pa vas z domačinom popelje na raziskovanje izolskega zaledja, natančneje prikupne vasice Korte, v spremstvu domačina. Preverite kaj vse vam domačini razkrijejo v dopoldnevu, ki ga lahko preživite v spremstvu družine, prijateljev ali sodelavcev ter poleg spozanavanja kultrunih in naravnih bogastev, okusite lokalna vina in uživate v istrski malici. Izvedite več o doživetju Z domačinom po izolskem podeželju

 

Za še več predlogov obiščite našo spletno trgovino in čim prej rezervirajte svoje izbrano doživetje.

 

Oglejte si ključne znamenitosti

Ogled ključnih znamenitosti mestnega jedra vam bo vzel približno 1-2 uri časa. Na zabaven način ga lahko spoznate prek zgoraj izpostavljenega doživetja Pozabljena izolska skrivnost, lahko pa se na ogled odpravite kar sami z zemljevidom v roki ali na telefonu. Poleg arhitekturnih biserov nikakor ne spustite ogleda Izolane – hiše morja, kjer boste podrobneje začutili izolski morski in obmorski utrip. Odkrivanje znamenitosti lahko nadaljujete tudi izven mestnega jedra in se sprehodite do arheološkega parka v Simonovem zalivu, kjer si v bližini lahko ogledate še restavrirano ribiško barko Biser. Odkrivate lahko tudi izolske zimzelene parke, nikakor pa ne spustite ogleda Besenghijeve in Manziolijeve palače ter obeh cerkva.

Več namigov, katere znamenitosti si ogledati, najdete na povezavi.

Uživajte na plažah

Lepo je živeti ob morju, uživati  v prelepih razgledih in čudovitih sončnih zahodih v vseh letnih časih, še posebej pa poleti. Plaže so prostor za počitek in sprostitev. So tudi kraj, kjer si napolnimo telo in duha.

V Izoli smo ponosni na kar 8 raznolikih plaž, ki se razprostirajo od nekdanje obalne ceste med Koprom in Izolo do Krajinskega parka Strunjan. Kamnite, peščene, divje, z veliko sence, tudi pasja se najde vmes.

Že poznate vse izolske plaže?

Spoznajte izolsko podeželje

Le streljaj od Izole se nahaja njeno majhno, a slikovito podeželje. Pešpoti, pohodne poti, kolesarske trase in bogata naravna ter kulturna dediščina vas bodo popeljali v nekoliko bolj umirjen, zeleni svet. Posebnost izolskega podeželja je arheološki park Kašler, kjer lahko poleg enega najlepših razgledov na Sečoveljske soline spoznavate tudi življenje Histrov, ki so se pred 5000 leti naselili na vzpetini nad vasjo. Zelo zanimivi so tudi vodni viri – ohranjeni spomeniki kulturne dediščine, ki so nekdaj predstavljali edini vir pitne vode na tem območju. Na kmetiji Medljan lahko spoznate avtohtone istrske živali ali celo jahate konje. Za popestritev izleta obiščite še vinarje ali oljkarje, če vas premami lakota pa se ustavite v kateri od gostiln oz. restavracij.

Prepustite se nasvetom domačinov

V Izoli smo prepričani, da so domačini tudi naši najboljši ambasadorji in vodiči. Skupaj z njimi za vas vsako leto pripravimo posebne nasvete, izdamo skrivnosti in vam približamo manj znanje kotičke v mestu in na podeželju. Kako se v kraju počutimo je odvisno tudi od ljudi, ki tam prebivajo, kajne? Preverite, kako edinstvene nasvete razkrivajo naši domačini in jih pobližje spoznajte.  

Preberite nasvete in zgodbe domačinov!

Kategorija
Deli
TIC Izola +386 5 640 10 50 tic.izola@izola.si
Sledi nam

Prijava na e-novice


Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


© Visit Izola 2024 Pravno obvestilo

Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov