Mojca Fatur in Klemen Slakonja spoznala zelene skrivnosti Izolanov

15/06/22
Kategorija

Na Turističnem združenju so tudi letos veliko kreativne energije usmerili v pripravo promocijskih aktivnosti in nadgradnjo obstoječih turističnih produktov, ki so jih predstavili 14. junija na novinarski konferenci.

Mojca Fatur in Klemen Slakonja v zeleni izolski kampanji

Letošnje promocijske aktivnosti se v Izoli ponovno osredotočajo na vlogo domačinov, z ozirom na lani prejet zlati znak Slovenia Green pa je v komuniciranje pomembno vpeta tudi trajnost in skrb za okolje.

Tokrat so na TZ Izola k sodelovanju povabili znan igralski par, Izolanko Mojco Fatur in Klemna Slakonjo. Promocijska kampanja poimenovana »Zelene skrivnosti Izolanov« na zabaven način predstavlja tematiko trajnosti in z njo povezane nasvete domačinov, ki so v kočljivih situacijah, v katerih se znajdeta Mojca in Klemen, predstavljeni kot rešitev.

 Z avtom v center ali raje ne, so školjke primeren spominek, pikniki na plaži, pitje vode iz plastenke ali pipe, lulanje po mestu?

Vse te in še ostale dileme (skupno jih je 10) bodo predstavljene v komičnih videih, nekateri od njih so že objavljeni na YouTube kanalu, Facebook in Instagram profilu Visit Izola. Na TZI si obetajo, da bodo na ta način in z znanima slovenskima obrazoma dosegli še več ljudi in jih ozavestili o pomenu pravilnega ravnanja z okoljem. Ob tej priložnosti so odprli tudi novo socialno omrežje TikTok.

 

Pristno doživetje z Izolani

V natečaju »Dan z domačinom«, ki so ga pripravili aprila, so izbrali nagrajenca in nagrajenko, ki sta soboto preživela vsak s svojo vodnico. V tej vlogi sta se pomerili domačinki Sanela Kadić in Rozana Prešern, ki sta skupaj z njunimi prijatelji na ogled Izole in njene okolice popeljali Uršo Fornazarič in Tomaža Petka. Slednji je svojo izkušnjo strnil tako:

»Ne morem verjeti, da še nikoli nisem bil v Kortah, čeprav v Izoli že neštetokrat. Ti pogledi od zgoraj navzdol, vsa ta okolica in prijazni domačini…«

Ker se je koncept predstavitve destinacije iz prve roke izkazal za zelo privlačnega že v preteklih letih, je »Dan z domačinom« postal tudi druga promocijska kampanja Izole tega leta, ki bo predstavljena v dveh dokumentarnih videih po poletju. Skupno preživljanje časa in dogodivščin, ki sta jih za gosta pripravili domačinki, je namreč skrbno spremljala kamera. Na novinarski konferenci sta se ob pogovornem omizju pridružili obe domačinki s svojima gostoma. Vsi so povedali, da je bila izkušnja nad pričakovanji.

Nadgradnja obstoječih turističnih produktov

V lanskem letu so na TZ Izola mnogo zgodb oblikovali z naslova kulture dediščine. Butično doživetje Rimski okusi pod zvezdami, ki se odvija v arheološkem parku, je bilo sprva ustvarjeno za skupino do 9 oseb, v letošnjem letu pa so koncept rimske večerje nadgradili tudi v smer obiska velikih skupin.

Doživetje je tako primerno za team-buildinge, neformalna poslovna srečanja, skupinske izlete. Udeleženi na novinarski konferenci so imeli po formalnem delu priložnost preizkusiti tudi nekatere rimske okuse.

Izolana – hiša morja je v lanskem letu postala bogatejša za maketo Izole, na kateri se predvaja projekcija zgodovine Izole. Produkt Izola – digitalni otok je bil letos dodelan z naracijo in tako je doživetje, ki ga projekcija na maketo ponuja, še privlačnejše. Izolana je odprta od srede do nedelje med 10. in 17. uro.

Pomol okusov ponovno septembra

Po vročem poletju, se bo po dveh uspešnih izvedbah Pomola okusov, kulinarična zgodba na severnem pomolu nadaljevala še prvo soboto septembra, oktobra in novembra. Tako kot aprila in maja, bodo tudi tokratni dogodki na pomolu potekali med trajanjem kulinaričnih akcij. Prvi jesenski mesec bo potekal v znamenju Dnevov kraljice sardele, oktober bo prinesel novo kulinarično akcijo Dnevi kalamarov, kulinarično leto pa bo zaokroženo z Dnevi bakalaja.

Turistični kazalniki predsezonskih mesecev

V obdobju od januarja do maja so v Izoli skupaj zabeležili 41.532 prihodov, ki so ustvarili 124.907 prenočitev. V primerjavi z letom 2019 to predstavlja 26% povečanje števila prihodov in 16% rast prenočitev. Še vedno prednjačijo domači gosti, ki so ustvarili 73% vseh prenočitev. Z izjemo italijanskega tržišča, se je tujski promet iz primarnih tržišč (Avstrija, Nemčija) zelo približal ali celo presegel številke predkoronskega obdobja.

Dean Kocjančič, direktor TZI, je povedal: »V zadnjih letih na TZ Izola skozi razvojne in promocijske aktivnosti Izolo vse bolj postavljamo na turistični zemljevid tako Slovenije kot širše. Prizadevanja v tej smeri dajejo kar otipljive rezultate. Skupaj s ponudniki se veselimo prihajajoče sezone in upamo, da se bo tako kot lani podaljšala tudi krepko v jesen.«

Prijava na e-novice

Vpišite email naslov, da boste vedno na tekočem o novostih in dogajanju v Izoli.


Naša spletna stran uporablja piškotke

Sprejmi in nadaljuj Več o uporabi piškotkov